Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
Forum İstatistik
Forum Saphira'ya Hoşgeldin; Misafir
Senin Toplam 0 Mesajın Var.
Perş. Ocak 01, 1970 Tarihinden Beri Bizimlesin
Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01, 1970
Son Üyemiz : https://forumsaphira.yetkin-forum.com/u157

5835 Gündür yayındayız
2162 Konumuz var
9233 Mesaj gönderildi
Senden İyi Olmasın 155 Kullanıcımız Var
Saat Kaç?
En son konular
» kısacaa ßhenn :)
< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Icon_minitimeCuma Ara. 31, 2010 4:52 pm tarafından ilkerarslan

» Yine Yeniden Saphira' 10
< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Icon_minitimeÇarş. Ekim 06, 2010 1:26 pm tarafından AdminCem

» herkese selamlar .)
< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Icon_minitimeÇarş. Ekim 06, 2010 12:50 am tarafından AdminCem

» evet ben yeniyim (:
< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Icon_minitimeÇarş. Ekim 06, 2010 12:50 am tarafından AdminCem

» - ******ün Hayatı Anıları ****** resimleri yazıları -
< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Icon_minitimeÇarş. Eyl. 29, 2010 4:02 pm tarafından rtnrtn

» EmRe ayDıN fotoLaRı 2...
< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Icon_minitimeÇarş. Haz. 23, 2010 7:05 pm tarafından matraq.xD

» kaLan sağLaR seNin oLsuN..(RESİMLİ)
< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Icon_minitimeÇarş. Haz. 23, 2010 7:03 pm tarafından matraq.xD

» Bu keZ anLadım ( resımLı)
< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Icon_minitimeÇarş. Haz. 23, 2010 7:03 pm tarafından matraq.xD

» içecek şişelernden sanat..
< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Icon_minitimeÇarş. Haz. 23, 2010 6:58 pm tarafından matraq.xD

» yumuRta kabukLaRına bakıNn süpeRr bnce ;)
< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Icon_minitimeÇarş. Haz. 23, 2010 6:57 pm tarafından matraq.xD

En iyi yollayıcılar
muzur_kedi
< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Vote_lcap< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Voting_bar< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Vote_rcap 
AdminCem
< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Vote_lcap< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Voting_bar< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Vote_rcap 
*ßOnNy--girL*
< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Vote_lcap< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Voting_bar< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Vote_rcap 
ßüshRa
< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Vote_lcap< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Voting_bar< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Vote_rcap 
ßaTeRiST DeN!Ss
< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Vote_lcap< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Voting_bar< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Vote_rcap 
saphira_smge
< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Vote_lcap< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Voting_bar< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Vote_rcap 
Angelic Girl
< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Vote_lcap< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Voting_bar< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Vote_rcap 
PeSiMiST_SaGoPa_KaJMeR
< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Vote_lcap< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Voting_bar< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Vote_rcap 
baqtery
< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Vote_lcap< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Voting_bar< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Vote_rcap 
JeLibon
< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Vote_lcap< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Voting_bar< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Vote_rcap 
Program İndir
Spor Haberleri
Anket
Yeni Tema Ve Arkaplanımız Nasıl???
Süper Ötesi
< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Vote_lcap67%< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Vote_rcap
 67% [ 2 ]
Öğğ İğrenç
< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Vote_lcap0%< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Vote_rcap
 0% [ 0 ]
Ne İyi Ne Kötü Fifty Fifty
< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Vote_lcap33%< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Vote_rcap
 33% [ 1 ]
Toplam Oylar : 3
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
Adminle İletişim
Destekleyenler
free forum
Sitemizi Destekle
https://forumsaphira.yetkin-forum.com/tell_friend.forum?f
Facebook Ekle
Cem Agirgez

Kartınızı Oluşturun
Istatistikler
Toplam 155 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: ilkerarslan

Kullanıcılarımız toplam 9233 mesaj attılar bunda 2162 konu

 

 < ET ve Tavuk YeMeKLeRİ >

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
muzur_kedi
S.Mod
S.Mod
muzur_kedi


Kadın Mesaj Sayısı : 1759
Yaş : 32
Ruh Halim : < ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Asik10
Kayıt tarihi : 31/05/08


Başarı:
< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Left_bar_bleue900/1000< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Empty_bar_bleue  (900/1000)
Rep Puanı:
< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Left_bar_bleue510/1500< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Empty_bar_bleue  (510/1500)

< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Empty
MesajKonu: < ET ve Tavuk YeMeKLeRİ >   < ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Icon_minitimePerş. Haz. 12, 2008 2:09 pm

< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Susamlitavuk6ju5ei


SusamLı tavuK
Malzemeler:
4 derisi ayıklanmış tavuk göğüs fileto (750 gr.)
Terbiye sos için: 4 taze soğan
5 diş sarmısak
2 çorba kaşığı susam
1 1/2 çorba kaşığı şeker
4 çorba kaşığı soya sosu (60 ml.)
1/2 su bardağı haşlanmış barbunya fasulye (100 gr.)
3 çay kaşığı biber salçası (15 gr.) 2 çorba kaşığı zeytinyağı (30 ml.)
1 çorba kaşığı sirke
3 çay kaşığı domates salçası
Dileğe göre 3 çay kaşığı susam yağı
Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
Kuru barbunya fasulyeyi sıcak suda 2 saat ıslattıktan sonra tuzlu suda haşlayın ve süzün. Tavuk göğüslerini bir naylonun arasına koyup, döverek inceltin. Haşlanmış kuru barbunya, biber salçası, zeytinyağı, taze soğan, sarmısak, susam, şeker, soya sosu, tuz, karabiber, sirke ve domates salçasını robotun ana haznesinde karıştırın. İnceltilmiş tavuk göğüslerinin her iki yüzünü de hazırladığınız terbiye karışımıyla kaplayın ve üstleri kapalı olarak 1 saat bekletin. Dinlendirilmiş tavuk göğüslerini kokusuz ızgarada her yüzünü en az 5`er dk. olmak üzere pişirin ve yeşilliklerle servis yapın. Üzerlerine bir tutam daha susam serpin.

afiyet olsun arkadaslar

-****-

Dirdir Kebabi

MALZEME:

Koyun kuşbaşı 1,5 kg. Tereyağı 3 çorba kaşığı
Zeytinyağı 4 çorba kaşığı Et suyu 2 çay bardağı
Sirke 3 tatlı kaşığı Mercanköşk 1 tutam
Domates 4 adet Un
Tuz Karabiber

YAPILIŞI:
l. Bir cezvede 3 tatlı kaşığı sirke ve l tutam mercan köşkü l saat bekletin. Mercanköşk sirkeyi emip, cezvede 2 kaşık sirke kalana kadar kaynatıp soğumaya bırakın. 2. Et parçalarını una bulayın. Tereyağı ve zeytinyağı karışımını bir tavada kızdırın. Una b****mış et parçalarını ilave edip etler nar rengini alıncaya kadar tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. 3. Etlerin üzerine daha önce hazırladığınız mercan köşklü sirkeyi gezdirin. Tuz ve karabiber ilave ettikten sonra bir taşım daha kaynatın. 2 çay bardağı et suyu ilave edin. 4. Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra küp şeklinde doğra**** etlere ekleyin. Tavanın kapağını kapatarak etler yumuşayıncaya kadar hafif ateşte pişirin. Ocağı kapatıp bir süre dinlemeye bırakın. 5. Dırdır kebabını servis pirinç pilavıyla tabağına alın. İnce kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın. (6 kişilik)
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.chatlakforum.benimforum.biz/
muzur_kedi
S.Mod
S.Mod
muzur_kedi


Kadın Mesaj Sayısı : 1759
Yaş : 32
Ruh Halim : < ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Asik10
Kayıt tarihi : 31/05/08


Başarı:
< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Left_bar_bleue900/1000< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Empty_bar_bleue  (900/1000)
Rep Puanı:
< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Left_bar_bleue510/1500< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Empty_bar_bleue  (510/1500)

< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Empty
MesajKonu: Geri: < ET ve Tavuk YeMeKLeRİ >   < ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Icon_minitimePerş. Haz. 12, 2008 2:27 pm

ABANT KEBABI (BOLU)

3 Adet hazır yufka
300 Gr. dana bonfile
2 Adet patlıcan
1 Adet orta boy patates
1 Adet orta boy kuru soğan
1 Adet orta boy havuç
1 Adet sivri biber
1 Çay bardağı bezelye konservesi
1 Adet orta boy domates
1 Çorba kaşığı domates salçası
1 Kahve fincanı ayçiçek yağı
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1 Tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için sıvıyağ


• Patlıcanın bütün kabukları soyulur, tuzlu suda yarım saat bekletilir, acısı çıktıktan sonra küp küp doğranır, patates ve havuç da küp küp doğranır.
• Kızgın yağda sebzeler kızartılır, kağıt havluya çıkartılır. Bir tencereye sıvıyağ konur, kızınca kuşbaşından küçük doğranmış bonfile et eklenir. Et suyunu salıp çekince, ince kıyılmış soğan ve yeşil biber eklenir.
• Soğan yumuşayınca salça katılır, birkaç kez çevrildikten sonra domates ve kızaran sebzeler eklenir.
• Tencereye bezelye konservesi, karabiber, tuz ve 1 çay bardağı sıcak su ilave edilir, kapağı kapatılır orta ateşte 20 dakika pişirilir.
• Bu arada her yufka sigara böreği yapında olduğu gibi 8 üçgen parçaya kesilir. (24 parça)
• Pişen malzeme biraz ılıdıktan sonra, bir süzgece çıkartılır.
• 2 üçgen yufka üst üste konur, suyu süzülmüş içten yeteri kadar, yufkanın geniş tarafına konur. Kalın bir sigara böreği yapar gibi sarılır. Bütün kebaplar bu şekilde hazırlanır, ağlanmış orta boy fırın tepsisine sıkı sıkı dizilir, üzerlerine fırçayla biraz sıvı yağ sürülür.
• Önceden ısıtılmış 210 derece fırında hafif pembe renk alana kadar pişirilir.
• Fırından çıkıp ,ilk sıcağı geçince, servis tabağına alınır, üzerine süzülen etli için suyu gezdirilir.
• Maydanoz yapraklarıyla süslenerek, sıcak olarak servis yapılır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.chatlakforum.benimforum.biz/
muzur_kedi
S.Mod
S.Mod
muzur_kedi


Kadın Mesaj Sayısı : 1759
Yaş : 32
Ruh Halim : < ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Asik10
Kayıt tarihi : 31/05/08


Başarı:
< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Left_bar_bleue900/1000< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Empty_bar_bleue  (900/1000)
Rep Puanı:
< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Left_bar_bleue510/1500< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Empty_bar_bleue  (510/1500)

< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Empty
MesajKonu: Geri: < ET ve Tavuk YeMeKLeRİ >   < ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Icon_minitimePerş. Haz. 12, 2008 2:28 pm

< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > 090FE4CE8E003B4B9E51C2C7b

Peynirli çıtır pirzola

Etleri una bulayıp, fazla unu silkeleyin. Peynir ve ekmek kırığını harmanlayın. Unlu etleri yumurtaya bulayıp, ekmek kırıklı peynirle kaplayın. Zeytinyağını sığ bir tavada ısıtıp, etleri pişirin. Kağıt havlu üzerine alarak süzün. Sıcak tutun. Salamları hafif kahverengileşinceye kadar soteleyip, ateşi yükseltin. Pazı ve arpacık soğanları katıp, karıştırarak 5 dakika soteleyin. Limon suyu, tuz ve karabiber ilave edip, servis tabaklarına alın. Havuç, bal, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, kimyon tohumu, limon suyunun yarısını, tuz ve karabiberi karıştırın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında havuçlar yumuşayıncaya kadar 20 dakika pişirin. Tatlı pulbiber ve tarçını teflon tavada ısıtıp, 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve kalan limon suyunu ilave edin. Baharat karışımı ve kalan salata malzemelerini havuçlara ilave edip, karıştırın. Etleri pazı yatağında, havuç salatasıyla birlikte servis yapın.

4 kişilik

* 12 adet kuzu pirzola (temizlenmiş)

* Un (serpmek için)

* 160 gr. parmesan peyniri

* 1 çay bardağı bayat ekmek kırığı

* 3 adet yumurta (hafif çırpılmış)

* Zeytinyağı (kızartmak için)

* 1 adet limon (elma dilimi kesilmiş)

-****-

Halil İbrahim Sofrası Kebabı (4 Kişilik)

Malzemeler:
6 adet milföy hamuru
3 adet soyulmuş sosis
250 gr mantar
4 dilim pastırma
100 gr taze kaşar
1 adet yumurta
tuz
köftesi için:
1/2 kg kıyma
1 adet soğan
2 dilim ekmek içi
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
tuz
köfte baharı
kekik
karabiber
püre için:
3 adet patates
1/4 paket margarin
1,5 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI :
Mantarları haşlayıp süzelim (3-4 tanesini süs için ayırıp,diğerlerini küçük küpler halinde doğrayalım.) Pastırmayı uzun uzun yarım cm eninde keselim.Kaşarı da küp küp doğrayalım.
Sosisleri ince halkalar halinde doğrayalım. Kaşar ve mantarları bir tabakta karabiberle birlikte harmanlayalım. Köfte için soğanı rendeleyelim. Ekmek dilimlerini ıslatıp,sıkarak ilave edelim. Baharatları ve tuzu ekleyelim. Hepsini karıştırıp,sıvı yağ,yumurta ve kıymayı ekleyerek yoğuralım.
Püre içinatatesleri soyup haşlayalım. Piştikten sonra rendeleyelim. Bir kapta margarini eritelim. Rendelenmiş patatesleri yağı yedirerek sütü ilave edelim. 10x10 ebadında kare şeklindeki milföy hamurun 4 köşesine birer tane sosis ve kaşar koyup küçük üçgen biçiminde katlayalım.
Köfteden şeftali büyüklüğünde bir parça alalım. Elimizle büyük bir yuvarlak açalım. İçine pastırma,kaşar ve mantarı koyarak rulo şeklinde saralım. Kare şeklindeki milföy hamurunun üzerine sosisleri koyduğumuz köşelere çapraz gelecek şekilde iki adet rulo sarılmış köfte koyalım. İki köftenin arasına iki üç katlı kaşığı püre koyalım.
Bu işlemi 4 yaprak milföy hamuruna da uygulayalım. Kalan hamurları uzun ve ince şeritler halinde kesin. Köftelerin üzerine kafes şeklinde yerleştirelim. Kalan sosis,kaşar peyniri ve mantarla süsleyelim. Üzerine yumurta sarısı sürerek 250 derecedeki fırında 35 dk pişirelim ve servis yapalım
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.chatlakforum.benimforum.biz/
muzur_kedi
S.Mod
S.Mod
muzur_kedi


Kadın Mesaj Sayısı : 1759
Yaş : 32
Ruh Halim : < ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Asik10
Kayıt tarihi : 31/05/08


Başarı:
< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Left_bar_bleue900/1000< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Empty_bar_bleue  (900/1000)
Rep Puanı:
< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Left_bar_bleue510/1500< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Empty_bar_bleue  (510/1500)

< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Empty
MesajKonu: Geri: < ET ve Tavuk YeMeKLeRİ >   < ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Icon_minitimePerş. Haz. 12, 2008 2:28 pm

Baharatlı Tavuk:
Malzeme
- 2 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour tereyağlı margarin
- 6 adet piliç kalça
- 2 yemek kaşığı soya sos
- 1 tatlı kaşığı zencefil
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 3 diş sarımsak
- 1 adet defne yaprağı
- 1 çay bardağı su
- tuz-karabiber

Hazırlanışı
1. Piliç kalçaları ortadan ikiye kesin.
2. Sarımsakları ayıklayıp kıyın
3. Yayvan bir tencerede 2 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour tereyağlı margarini kızdırıp içine ortadan ikiye kestiğiniz piliç kalçaları ekleyip kavurun.
4. Daha sonra içine kekiği defne yaprağını, suyu, tuz ve karabiberi koyup bir taşım pişirdikten sonra servis tabağına alıp sıcak olarak “fesleğenli makarna” ile birlikte servis edin. (YEMEĞİ SERVİS TABAĞINA ALMADAN ÖNCE İÇİNDEN DEFNE YAPRAĞINI ÇIKARIP ATIN.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.chatlakforum.benimforum.biz/
muzur_kedi
S.Mod
S.Mod
muzur_kedi


Kadın Mesaj Sayısı : 1759
Yaş : 32
Ruh Halim : < ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Asik10
Kayıt tarihi : 31/05/08


Başarı:
< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Left_bar_bleue900/1000< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Empty_bar_bleue  (900/1000)
Rep Puanı:
< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Left_bar_bleue510/1500< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Empty_bar_bleue  (510/1500)

< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Empty
MesajKonu: Geri: < ET ve Tavuk YeMeKLeRİ >   < ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Icon_minitimePerş. Haz. 12, 2008 2:29 pm

Yoğurtlu Kuzu Kavurma :

Malzemeler

1 Kilo kuzu kuşbaşı
4 Adet soğan
2.5 Kahve fincanı sıvıyağ
6 Adet sivri biber
1 Su bardağı sıcak su
2 Adet domates
Yarım demet maydanoz
2.5 Su bardağı yoğurt
3 Diş sarımsak
1 Çay kaşığı kırmızı tozbiber
Tuz
Üzeri için :
1 Çorba kaşığı tereyağı
1 Çay kaşığı kırmızı tozbiber

Hazırlanışı
Sıvıyağı kızdırıp eti kavurun.
Soğanları halka halka doğrayıp ete ekleyin ve pembeleşinceye kadar sote edin.
Sivri biberleri küçük küçük doğrayıp ilave edin.
1 su bardağı su ekleyip 20 dakika kısık ateşte pişirin.
Domatesleri soyup küp küp doğrayın.
Maydanozu incecik kıyın.
Etler suyunu çekip yumuşamaya başlayınca domates, maydanoz ve tuzu ilave edin.
Domatesler suyunu çekince yemeği ateşten alın.
Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın.
Kavurduğunuz etli karışımı servis tabağına alın.
Üzerine hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu dökün.
Kırmızı tozbiberi tereyağıda kızdırıp üzerine gezdirerek dökün ve sıcak olarak servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.chatlakforum.benimforum.biz/
muzur_kedi
S.Mod
S.Mod
muzur_kedi


Kadın Mesaj Sayısı : 1759
Yaş : 32
Ruh Halim : < ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Asik10
Kayıt tarihi : 31/05/08


Başarı:
< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Left_bar_bleue900/1000< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Empty_bar_bleue  (900/1000)
Rep Puanı:
< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Left_bar_bleue510/1500< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Empty_bar_bleue  (510/1500)

< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Empty
MesajKonu: Geri: < ET ve Tavuk YeMeKLeRİ >   < ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Icon_minitimePerş. Haz. 12, 2008 2:30 pm

ACıLı TAVUK VE PIRINÇ

MALZEMELER

2 su bardağı haşlanmış pirinç
2 çorba kaşığı soya yağı
4 adet tavuk göğsü (temizlenmiş)
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı kesilmiş kereviz
1/2 su bardağı kesilmiş soğan
1/4 su bardağı taze maydanoz
Yarım kilo taze domates (kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış)
1/4 veya 1/2 çay kaşığı kırmızı biber
1 su bardağı domates sosu


HAZIRLANIŞI

Bir tencerede yağı kızdırıp tavuk göğüslerini kızartın. Etler pişince bir kenara alın. Ayrı bir tavada yağı kızdırıp unu esmerleşene kadar kavurun. Kereviz, soğan ve maydanozu ilave edip 15 dakika daha kavurun. İçine domates, biber, domates sosu ve kızarmış olan tavuk etlerini ilave edip 5-10 dakika kadar daha kavurun. Sıcak pilav üzerinde servis yapın.

Her servis 389 kalori, 32 gr. Protein, 11 gr. Yağ, 41 gr. Karbonhidrat, 4 gr. Lif, 73 miligram kolesterol ve 1039 miligram sodyum içerir
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.chatlakforum.benimforum.biz/
muzur_kedi
S.Mod
S.Mod
muzur_kedi


Kadın Mesaj Sayısı : 1759
Yaş : 32
Ruh Halim : < ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Asik10
Kayıt tarihi : 31/05/08


Başarı:
< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Left_bar_bleue900/1000< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Empty_bar_bleue  (900/1000)
Rep Puanı:
< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Left_bar_bleue510/1500< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Empty_bar_bleue  (510/1500)

< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Empty
MesajKonu: Geri: < ET ve Tavuk YeMeKLeRİ >   < ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Icon_minitimePerş. Haz. 12, 2008 2:30 pm

BEŞAMELLI SOYA SOSLU TAVUK

MALZEMELER

3-4 adet tavuk göğsü
Yarım çay bardağı soya sosu
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Karabiber
Tuz
Kekik
Yarım litre süt
3 çay kaşığı un
Yarım paket margarin
1 su bardağı su
Kaşar
Kırmızı pul biber


HAZIRLANIŞI

Terbiye için, soya sosu, tuz, sıvıyağ, karabiber ve kekik bir kapta karıştırılır. İçine kemiklerinden ayrılan ve ikiye bölünen tavuk göğüsleri atılır. Yarım saat kadar içinde bekletilir.

Beşamel sos için, bir kapta un, margarin ile pembeleştirilir. Soğuk olarak sütün hepsi ilave edilir. Çırpma teliyle iyice çırpılır. Su, tuz ve karabiber eklenir.

Terbiyeden çıkartılan tavuklar fırın tepsisine dizilir. Fırına verilir. çok fazla kızartılmadan çıkarılır. Üzerine beşamel sos dökülür. Tavukların üzerine rende veya dilim kaşar konur. Üzerlerine kırmızı toz biber serpilir. Kaşarlar eriyinceye kadar fırınlanır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.chatlakforum.benimforum.biz/
muzur_kedi
S.Mod
S.Mod
muzur_kedi


Kadın Mesaj Sayısı : 1759
Yaş : 32
Ruh Halim : < ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Asik10
Kayıt tarihi : 31/05/08


Başarı:
< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Left_bar_bleue900/1000< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Empty_bar_bleue  (900/1000)
Rep Puanı:
< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Left_bar_bleue510/1500< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Empty_bar_bleue  (510/1500)

< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Empty
MesajKonu: Geri: < ET ve Tavuk YeMeKLeRİ >   < ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Icon_minitimePerş. Haz. 12, 2008 2:32 pm

ÇERKEZ TAVUĞU

MALZEMELER

1 adet tavuk
2 çorba kaşığı sıvı yağ
5 ince dilim ekmek (bayat)
3 su bardağı ceviz içi
8 diş sarmısak
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı tuz
yarım tatlı kaşığı kırmızı biber


HAZIRLANIŞI

Yıkayıp hazırladığınız tavuğa 3 su bardağı su ve tuz ekleyerek kısık ateşte,
35-40 dakika pişirin. Kemiklerini ayırın, etini lif lif ayirarak ince ince ditin. Servis tabağına düzgünce yerlestirin. Sarımsak, ekmek içi ve cevizi küçük küçük doğrayarak, 3 su bardağı tavuk suyu ve karabiberle karıstırın. Ditilmiş tavuk etinin üzerini bu karışımla kaplayın.Yağın içine kırmızı biberi ekleyerek eriyene kadar ısıtın.
Hazırladığınız yağı tavuğun üzerine dökerek servis yapın.

-*****-

Fırında Et

Malzemeler
Mutfak Zorluk 2Süre 35 dk.Kaç Kişilik 4Yöntem


1 Kg kemikli kuzu eti
2 Su bardağı su
1 Tatlı kaşığı yoğurt
1 Tatlı kaşığı yumuşak margarin
1 Tatlı kaşığı salça
Tuz




Hazırlanışı

Eti iyice yıkayın ve büyük bir tencereye koyun.
2 su bardağı suyu ve yeterince tuzu ekleyin.
Önce hızlı ateşte, kaynamaya başladığında kısık ateşte pişidrin.
Et yumuşadığında fırın fepsisine aktarın.
Üzerine yoğurt, yumuşak margarin ve salça karışımını sürün.
Orta ısılı fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Yanında pilavla birlikte servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.chatlakforum.benimforum.biz/
muzur_kedi
S.Mod
S.Mod
muzur_kedi


Kadın Mesaj Sayısı : 1759
Yaş : 32
Ruh Halim : < ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Asik10
Kayıt tarihi : 31/05/08


Başarı:
< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Left_bar_bleue900/1000< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Empty_bar_bleue  (900/1000)
Rep Puanı:
< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Left_bar_bleue510/1500< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Empty_bar_bleue  (510/1500)

< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Empty
MesajKonu: Geri: < ET ve Tavuk YeMeKLeRİ >   < ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Icon_minitimePerş. Haz. 12, 2008 2:33 pm

Alabalık Buğulama

(4 Kişilik)
Malzeme:
4 adet Alabalık (fileto edilmiş)
4 adet defne yaprağı
3 adet domates
3 adet çarliston biber
1.5 adet limonun suyu
70 gr. tereyağ(margarin veya likit yağ da olabilir)
250 gr. mantar
1 çorba kaşığı kapari turşusu
Tuz ve karabiber

Yapılışı:
Domatesler halka halinde kesilip yağlanmış tavaya dizilir.Alabalık filetoları domateslerin üzerine yerleştirilir.Bakiye domatesler ise dörde bölünüp balıkların aralarına yerleştirilir.
Çarliston biberler çekirdekleri çıkarıldıktan sonra uzun şeritler (veya halkalar) halinde kesilerek balıkların üstüne yerleştirilir. İkiye bölünmüş mantarlar, bir çorba kaşığı kapari turşusu ve defne yaprakları ilave edilir.
Limon suyu ve balıkların üst seviyesine kadar su konur, kararınca tuz ve karabiber ilave edilir ve kapağı kapatılıp hafif ateşte 30 dakika pişirilir.
Not: İsteyenler 2 ila 3 diş doğranmış sarımsak ta ilave edebilirler.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.chatlakforum.benimforum.biz/
muzur_kedi
S.Mod
S.Mod
muzur_kedi


Kadın Mesaj Sayısı : 1759
Yaş : 32
Ruh Halim : < ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Asik10
Kayıt tarihi : 31/05/08


Başarı:
< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Left_bar_bleue900/1000< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Empty_bar_bleue  (900/1000)
Rep Puanı:
< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Left_bar_bleue510/1500< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Empty_bar_bleue  (510/1500)

< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Empty
MesajKonu: Geri: < ET ve Tavuk YeMeKLeRİ >   < ET ve Tavuk YeMeKLeRİ > Icon_minitimePerş. Haz. 12, 2008 2:33 pm

Hamsi Buğulama

(4 Kişilik)
Malzeme:
500 Gr. Hamsi
1 adet iri olgun domates
2 demet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1 adet limon
1 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Yapılışı:
Hamsiler kafaları koparılıp kılçıkları çıkarılarak fileto olarak ayıklanır, yıkayıp durulanır. Bir kabın içine yeterince tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz ve taze soğanları koyup karıştırın. Küçük doğranmış domatesleri üstüne yayın. Durulanmış hamsileri içine katıp harmanlayın. Karışımı 15 dakika kadar oda ısısında beklettikten sonra yayvan bir tepsiye serin. Kalan harcı üzerine yayın. Limonu ince dilimler halinde kesip üstüne dizin. Zeytinyağını gezdirip kapağını kapatın.
15 dakika kadar hafif ateşte pişrdikten sonra sıcak olarak servis yapın.
Hamsi buğulama 2 gün kadar buzdolabında saklanabilir. Buzdolabında saklanmış buğulamayı ısıtıp tekrar sıcak servis yapabilirsiniz.

Buğulamaya uygun diğer balıklar:
Sardalya
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.chatlakforum.benimforum.biz/
 
< ET ve Tavuk YeMeKLeRİ >
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Eğlence, Mizah ve Her Telden :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin:  
Bedava forum | ©phpBB | Bedava yardımlaşma forumu | Suistimalı göstermek | Son tartışmalar