Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
Forum İstatistik
Forum Saphira'ya Hoşgeldin; Misafir
Senin Toplam 0 Mesajın Var.
Tarihinden Beri Bizimlesin
Son Ziyaretiniz:
Son Üyemiz : https://forumsaphira.yetkin-forum.com/u157

5835 Gündür yayındayız
2162 Konumuz var
9233 Mesaj gönderildi
Senden İyi Olmasın 155 Kullanıcımız Var
Saat Kaç?
En son konular
» kısacaa ßhenn :)
KöFTeLer / Kepaplar Icon_minitimeCuma Ara. 31, 2010 4:52 pm tarafından ilkerarslan

» Yine Yeniden Saphira' 10
KöFTeLer / Kepaplar Icon_minitimeÇarş. Ekim 06, 2010 1:26 pm tarafından AdminCem

» herkese selamlar .)
KöFTeLer / Kepaplar Icon_minitimeÇarş. Ekim 06, 2010 12:50 am tarafından AdminCem

» evet ben yeniyim (:
KöFTeLer / Kepaplar Icon_minitimeÇarş. Ekim 06, 2010 12:50 am tarafından AdminCem

» - ******ün Hayatı Anıları ****** resimleri yazıları -
KöFTeLer / Kepaplar Icon_minitimeÇarş. Eyl. 29, 2010 4:02 pm tarafından rtnrtn

» EmRe ayDıN fotoLaRı 2...
KöFTeLer / Kepaplar Icon_minitimeÇarş. Haz. 23, 2010 7:05 pm tarafından matraq.xD

» kaLan sağLaR seNin oLsuN..(RESİMLİ)
KöFTeLer / Kepaplar Icon_minitimeÇarş. Haz. 23, 2010 7:03 pm tarafından matraq.xD

» Bu keZ anLadım ( resımLı)
KöFTeLer / Kepaplar Icon_minitimeÇarş. Haz. 23, 2010 7:03 pm tarafından matraq.xD

» içecek şişelernden sanat..
KöFTeLer / Kepaplar Icon_minitimeÇarş. Haz. 23, 2010 6:58 pm tarafından matraq.xD

» yumuRta kabukLaRına bakıNn süpeRr bnce ;)
KöFTeLer / Kepaplar Icon_minitimeÇarş. Haz. 23, 2010 6:57 pm tarafından matraq.xD

En iyi yollayıcılar
muzur_kedi
KöFTeLer / Kepaplar Vote_lcapKöFTeLer / Kepaplar Voting_barKöFTeLer / Kepaplar Vote_rcap 
AdminCem
KöFTeLer / Kepaplar Vote_lcapKöFTeLer / Kepaplar Voting_barKöFTeLer / Kepaplar Vote_rcap 
*ßOnNy--girL*
KöFTeLer / Kepaplar Vote_lcapKöFTeLer / Kepaplar Voting_barKöFTeLer / Kepaplar Vote_rcap 
ßüshRa
KöFTeLer / Kepaplar Vote_lcapKöFTeLer / Kepaplar Voting_barKöFTeLer / Kepaplar Vote_rcap 
ßaTeRiST DeN!Ss
KöFTeLer / Kepaplar Vote_lcapKöFTeLer / Kepaplar Voting_barKöFTeLer / Kepaplar Vote_rcap 
saphira_smge
KöFTeLer / Kepaplar Vote_lcapKöFTeLer / Kepaplar Voting_barKöFTeLer / Kepaplar Vote_rcap 
Angelic Girl
KöFTeLer / Kepaplar Vote_lcapKöFTeLer / Kepaplar Voting_barKöFTeLer / Kepaplar Vote_rcap 
PeSiMiST_SaGoPa_KaJMeR
KöFTeLer / Kepaplar Vote_lcapKöFTeLer / Kepaplar Voting_barKöFTeLer / Kepaplar Vote_rcap 
baqtery
KöFTeLer / Kepaplar Vote_lcapKöFTeLer / Kepaplar Voting_barKöFTeLer / Kepaplar Vote_rcap 
JeLibon
KöFTeLer / Kepaplar Vote_lcapKöFTeLer / Kepaplar Voting_barKöFTeLer / Kepaplar Vote_rcap 
Program İndir
Spor Haberleri
Anket
Yeni Tema Ve Arkaplanımız Nasıl???
Süper Ötesi
KöFTeLer / Kepaplar Vote_lcap67%KöFTeLer / Kepaplar Vote_rcap
 67% [ 2 ]
Öğğ İğrenç
KöFTeLer / Kepaplar Vote_lcap0%KöFTeLer / Kepaplar Vote_rcap
 0% [ 0 ]
Ne İyi Ne Kötü Fifty Fifty
KöFTeLer / Kepaplar Vote_lcap33%KöFTeLer / Kepaplar Vote_rcap
 33% [ 1 ]
Toplam Oylar : 3
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
Adminle İletişim
Destekleyenler
free forum
Sitemizi Destekle
https://forumsaphira.yetkin-forum.com/tell_friend.forum?f
Facebook Ekle
Cem Agirgez

Kartınızı Oluşturun
Istatistikler
Toplam 155 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: ilkerarslan

Kullanıcılarımız toplam 9233 mesaj attılar bunda 2162 konu

 

 KöFTeLer / Kepaplar

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
muzur_kedi
S.Mod
S.Mod
muzur_kedi


Kadın Mesaj Sayısı : 1759
Yaş : 32
Ruh Halim : KöFTeLer / Kepaplar Asik10
Kayıt tarihi : 31/05/08


Başarı:
KöFTeLer / Kepaplar Left_bar_bleue900/1000KöFTeLer / Kepaplar Empty_bar_bleue  (900/1000)
Rep Puanı:
KöFTeLer / Kepaplar Left_bar_bleue510/1500KöFTeLer / Kepaplar Empty_bar_bleue  (510/1500)

KöFTeLer / Kepaplar Empty
MesajKonu: KöFTeLer / Kepaplar   KöFTeLer / Kepaplar Icon_minitimePerş. Haz. 12, 2008 2:06 pm

KöFTeLer / Kepaplar Iclikofte7mp


İÇLİ KÖFTE


M a l z e m e l e r
20 gr. fıstık içi veya ceviz içi,
Yarım çay kaşığı tuz,
Yarım çay kaşığı karabiber,
Yarım çay kaşığı tozbiber,
Yarım çay bardağı pulbiber,
150 gr. az yağlı kıyma,
100 gr. soğan,
Hamurun İçindekiler:
50 gr. simit(köftelik bulgur),
25 gr. çiğ köftelik et,
Yarım çay kaşığı karabiber,
20 gr. haşlanmış patates,
Yarım çiğ yumurta,
1 çay kaşığı tuz, 1 soğan,

HAZIRLANIŞI:

ETİN HAZIRLANIŞI: Et, önce pişirme kıvamına gelinceye kadar kavrulur. Soğanlar ince ince doğranıp etin üstüne eklenir. Daha sonra iyice kavrulur ve baharat çeşitleri, fıstık veya ceviz katılarak kavrulmaya devam edilir. Sonra ocaktan indirilip beklemeye bırakılır.

HAMURUN HAZIRLANIŞI: Hamurun içindeki malzemelerin hepsi katılarak, içine soğan rendelenip iyice yoğurulur.

KÖFTENİN HAZIRLANIŞI: Yoğurulan hamurdan yaklaşık 40 gr. kadarı (ceviz büyüklüğünde) koparılıp, avuç içinde top haline getirilir. İşaret parmağı ile oyulup hazırlanmış karışım içerisine konulur ve ağzı kapatılır. Yumurta şekline gelinceye kadar yuvarlanarak, ayçiçek yağında kızartılır


Afiyet olsun arkadaslar [img:90e5]http://www.tatliaskim.com/images/smilies/character32[1].gif[/img:90e5]


ÇIFTLIK KÖFTESI


Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 7

Malzemeler

Yarım kilo köftelik dana kıyma
1 Su bardağı konserve bezelye
2 Dilim bayat ekmek içi
2 Adet yumurta
1 Adet kuru soğan
1 Kahve fincanı kaşar peyniri rendesi
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
2 Paket Maggi et su toz bulyon
2 Yemek kaşığı susam
Karabiber, kekik

Hazırlanışı

Soğanı rendeleyin.
Kıymayı yoğurma kabına alın.
Ufalanmış ekmek içi, 1 yumurta, sıvıyağ, karabiber, kekik, toz et bulyon ve kaşar peyniri rendesini katıp iyice yoğurun.
Yoğurduğunuz kıymaya bezelyeleri ekleyin, ezmeden karıştırın.
Limon büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve fırın kabına dizin.
Üzerlerine yumurtayı çırpıp sürün ve susam serpin.
Bir çay bardağı sıcak su ekleyip sıcak fırında 15-20 dakika pişirip, sıcak olarak servis yapın.
AFIYET OLSUN !!!
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.chatlakforum.benimforum.biz/
muzur_kedi
S.Mod
S.Mod
muzur_kedi


Kadın Mesaj Sayısı : 1759
Yaş : 32
Ruh Halim : KöFTeLer / Kepaplar Asik10
Kayıt tarihi : 31/05/08


Başarı:
KöFTeLer / Kepaplar Left_bar_bleue900/1000KöFTeLer / Kepaplar Empty_bar_bleue  (900/1000)
Rep Puanı:
KöFTeLer / Kepaplar Left_bar_bleue510/1500KöFTeLer / Kepaplar Empty_bar_bleue  (510/1500)

KöFTeLer / Kepaplar Empty
MesajKonu: Geri: KöFTeLer / Kepaplar   KöFTeLer / Kepaplar Icon_minitimePerş. Haz. 12, 2008 2:34 pm

KöFTeLer / Kepaplar Mercimek0my

MercimekLi Köfte



Malzemeler

1 su bardagi kırmızı
mercimek
1 su bardağı ince bulgur
3 orta boy soğan
1 kahve fincanı
sıvıyağ
2 yemek kaşığı margarin
2 orta boy domates veya 1 yemek kaşığı
salça
Kırmızıbiber- kimyon- karabiber (ölçüsü isteğe bağlı)
1 demet yeşil
soğan (4-5 adet)
3-4 adet yeşil biber
½ demet maydanoz
Marul veya yeşil
salata

Yapılışı
1) Mercimeği ayıklayıp yıkayın. 3 bardak suyla
ateşe koyun; kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Bulguru tel süzgece koyup
üzerine su dökün ve mercimeğin içine boşaltın. Tuz koyun, kapalı olarak
kabarmasını sağlayın.
2) Kuru soğanları ince ince doğrayın, yağla birlikte
karıştırın. Doğranmamış domates veya salça katın. Bir iki çevirdikten sonra
karışımı mercimekli karışıma ekleyin. İstenilen ölçüde kırmızıbiber, kimyon,
karabiber, kıyılmış maydanoz, biber ve yeşil soğan katıp iyice yoğurun.
3)
Hazırlanan içi, avuç arasında sıkarak şekillendirin. Salata veya marul
yaprakları üzerinde servis yapın.



Afiyet Olsun...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.chatlakforum.benimforum.biz/
muzur_kedi
S.Mod
S.Mod
muzur_kedi


Kadın Mesaj Sayısı : 1759
Yaş : 32
Ruh Halim : KöFTeLer / Kepaplar Asik10
Kayıt tarihi : 31/05/08


Başarı:
KöFTeLer / Kepaplar Left_bar_bleue900/1000KöFTeLer / Kepaplar Empty_bar_bleue  (900/1000)
Rep Puanı:
KöFTeLer / Kepaplar Left_bar_bleue510/1500KöFTeLer / Kepaplar Empty_bar_bleue  (510/1500)

KöFTeLer / Kepaplar Empty
MesajKonu: Geri: KöFTeLer / Kepaplar   KöFTeLer / Kepaplar Icon_minitimePerş. Haz. 12, 2008 2:35 pm

KöFTeLer / Kepaplar 4631ACC572FA4D44926F44E1b

Lezzet Güneşi

Patates köftesi
Bulguru sıcak suyla haşlayıp, kabartın. Zeytinyağında soğanı pembeleştirin. Salçayı ilave edip, bir iki kere daha çevirin. Kabaran bulgura kavurduğunuz soğanı, taze soğanı, patatesi, maydanozu, limon suyunu, kimyonu, karabiberi ve tuzu ekleyip, iyice yoğurun. Hazırladığınız harçtan istediğiniz şekilde köfteler hazırlayıp, kıvırcık veya kaşuk marul yaprakları üzerinde servis yapın.

6 kişilik

* 1 su bardağı bulgur (köftelik)

* 1/2 su bardağı su (sıcak)

* 2 kahve fincanı zeytinyağı

* 1 adet orta boy soğan (rendelenmiş)

* 1 çorba kaşığı biber salçası

* 1 demet taze soğan (ince kıyılmış)

* 2 adet patates (haşlanıp, iri rendelenmiş)

* 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)

* 1 adet limon suyu

* 10 yaprak kıvırcık veya kaşık marul

* Kimyon, karabiber, tuz
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.chatlakforum.benimforum.biz/
muzur_kedi
S.Mod
S.Mod
muzur_kedi


Kadın Mesaj Sayısı : 1759
Yaş : 32
Ruh Halim : KöFTeLer / Kepaplar Asik10
Kayıt tarihi : 31/05/08


Başarı:
KöFTeLer / Kepaplar Left_bar_bleue900/1000KöFTeLer / Kepaplar Empty_bar_bleue  (900/1000)
Rep Puanı:
KöFTeLer / Kepaplar Left_bar_bleue510/1500KöFTeLer / Kepaplar Empty_bar_bleue  (510/1500)

KöFTeLer / Kepaplar Empty
MesajKonu: Geri: KöFTeLer / Kepaplar   KöFTeLer / Kepaplar Icon_minitimePerş. Haz. 12, 2008 2:35 pm

KöFTeLer / Kepaplar 76F4BE8B73C0C64E984DC42Eb

Bulgurlu hindi köfte

Bulgurun üzerine çıkacak kadar su koyup, 10 dakika dinlendirin. Süzüp, suyunu mümkün olduğunca sıkın. Bulgur, kıyma, soğan, sarmısak, tarhun, karabiber, yenibahar ve tereyağının yarısını yoğurun. Hazırladığınız karışımı 2'ye bölüp, yarısını yağlanmış 25x30 cm. ebatlarında bir fırın kabının tabanına ellerinizi ıslatarak yayın. Bütün harç malzemesini karıştırıp, tepsideki kıymalı karışımın üzerine yayın. Kalan kıymalı karışımı harcın üzerine yayın, üzerine ıslak elinizi bastırarak düzeltin. Islak bir bıçakla baklava şeklinde kesip, kalan tereyağını her bir dilimin üzerine paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Köfte dilimlerini havlu kağıt üzerine çıkarıp, fazla yağını alın. Domates sosu ile birlikte servis yapın.
Sos: Rendelenmiş domates ve sarmısağı kısık ateşte 5 dakika pişirin. Naneyi katıp, harmanlayın.

8 kişilik
*250 gr. bulgur
* 1 kg. hindi kıyma
* 1 adet büyük boy soğan (ince doğranmış)
* 2 diş sarmısak (dövülmüş)
*2 çorba kaşığı taze tarhun yaprağı (doğranmış)
* 1/2 tatlı kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı yenibahar
o20 gr. tereyağı
Harç:
*1 çorba kaşığı çamfıstığı (kavrulmuş)
* 3 adet küçük boy domates (ince doğranmış)
*1 tatlı kaşığı tarçın o1 demet maydanoz (iri doğranmış)
Domates sosu:
*2 adet domates (rendelenmiş)
*1 diş sarmısak (ince kıyılmış)
*1 tatlı kaşığı nane
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.chatlakforum.benimforum.biz/
muzur_kedi
S.Mod
S.Mod
muzur_kedi


Kadın Mesaj Sayısı : 1759
Yaş : 32
Ruh Halim : KöFTeLer / Kepaplar Asik10
Kayıt tarihi : 31/05/08


Başarı:
KöFTeLer / Kepaplar Left_bar_bleue900/1000KöFTeLer / Kepaplar Empty_bar_bleue  (900/1000)
Rep Puanı:
KöFTeLer / Kepaplar Left_bar_bleue510/1500KöFTeLer / Kepaplar Empty_bar_bleue  (510/1500)

KöFTeLer / Kepaplar Empty
MesajKonu: Geri: KöFTeLer / Kepaplar   KöFTeLer / Kepaplar Icon_minitimePerş. Haz. 12, 2008 2:37 pm

Erzincan Köftesi


Malzemeler:

Yarım Kilo ince bulgur
1 su bardağı un
Yarım Kilo yoğut
Bir yemek kaşığı pul biber
Tereyağı
Bir yemek kaşığı tuz



Yapılışı:

önce bulgur sıcak suda haşlanır.

Daha sonra 1 bardak un ve tuz konularak yoğurulur.

Kaynamakta olan suyun içine köfteler küçük küçük
şekillendirilerek atılarak haşlanır.

Haşlanan köfteler servis tabağına alınır.

Hazırlamış olduğumuz yoğurtlu sos
dökülür.

Tereyağında baharatlarla kızdırılan yağ üzerine dökülür.

-****-

Misket Köfte

MALZEMELER
Yarım kg kuzu kıyma
2 diş sarmısak
1avuç taze ekmek içi
1yumurta
1soğan
1çay bardağı süt
3 yemek kaşığı un
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber.

HAZIRLANIŞI
Soğan, sarmısak ve maydanozu çok ince kıyın.Ekmeği sütte ıslatıp sıkın. Soğan, sarımsak, maydanoz ve ekmek içini kıymaya ilave edin. Yumurta, tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun. Köfte harcından ufak parçalar kopararak avucunuzda yuvarlayın. Una bulayıp kızgın zeytinyağında kızartın. Servis tabağına alıp sıcak ya da ılık servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.chatlakforum.benimforum.biz/
muzur_kedi
S.Mod
S.Mod
muzur_kedi


Kadın Mesaj Sayısı : 1759
Yaş : 32
Ruh Halim : KöFTeLer / Kepaplar Asik10
Kayıt tarihi : 31/05/08


Başarı:
KöFTeLer / Kepaplar Left_bar_bleue900/1000KöFTeLer / Kepaplar Empty_bar_bleue  (900/1000)
Rep Puanı:
KöFTeLer / Kepaplar Left_bar_bleue510/1500KöFTeLer / Kepaplar Empty_bar_bleue  (510/1500)

KöFTeLer / Kepaplar Empty
MesajKonu: Geri: KöFTeLer / Kepaplar   KöFTeLer / Kepaplar Icon_minitimePerş. Haz. 12, 2008 2:38 pm

KöFTeLer / Kepaplar Hasanpasa_kofte

HASAN PAŞA KÖFTESİ

8 kişilik
Köfte malzemeleri:

750g kıyma
1 baş kuru soğan
2 yumurta
2 dilim bayat ekmek içi
tuz
karabiber

Püre malzemeleri:
5-6 patates
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yumurta
yarım su bardağı süt
tuz
salçalı su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su

Hazırlanması:

1. püre için patatesleri soyup, haşlayın. püre makinesinden geçirin. tencerede tereyağını eritin. patatesleri ekleiyn. yumurtayı ilave edip karıştırın. sütü karıştıra karıştıra ekleyin. en son tuzunu koyup püre yapın.

2. köfte malzemelerini karıştırın. harçtan cevizden büyük parçalar koparıp ortası çukur köfteler yapın. köfteleri yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine 2 yemek kaşığı sıvıyağ gezdirin. 200C fırında 15-20 dakika pişirin. (çok pişirirseniz kuru olur)

3. fırından çıkarıp çukurlara 2 tatlı kaşığı püre yerleştirin. 1 yemek kaşığı salçayı suda ezip köftelerin üzerine gezdirin. tekrar fırına koyup pembeleşene kadar pişirin.
AFİYET OLSUN
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.chatlakforum.benimforum.biz/
muzur_kedi
S.Mod
S.Mod
muzur_kedi


Kadın Mesaj Sayısı : 1759
Yaş : 32
Ruh Halim : KöFTeLer / Kepaplar Asik10
Kayıt tarihi : 31/05/08


Başarı:
KöFTeLer / Kepaplar Left_bar_bleue900/1000KöFTeLer / Kepaplar Empty_bar_bleue  (900/1000)
Rep Puanı:
KöFTeLer / Kepaplar Left_bar_bleue510/1500KöFTeLer / Kepaplar Empty_bar_bleue  (510/1500)

KöFTeLer / Kepaplar Empty
MesajKonu: Geri: KöFTeLer / Kepaplar   KöFTeLer / Kepaplar Icon_minitimePerş. Haz. 12, 2008 2:38 pm

KöFTeLer / Kepaplar Komw9

IZGARA KÖFTE


Malzemeler

• 500 gr. orta yağlı koyun kıyması
• 1 adet soğan
• 2 dilim bayat ekmek içi
• Maydanoz ( Arzu edilirse )
• Karabiber
• Tuz

Hazirlanisi

İki defa çekilmiş kıymanın içine rendelenmiş soğan, ıslatılıp sıkılmış bayat ekmek içi, tuz, karabiber ve istenirse kıyılmış maydanoz koyun. İyice yoğrulduktan sonra yumurta büyüklüğünde parçalara ayırın ve ıslak avuçların arasında oval şekil vererek parmak kalınlığına getirin.

Yemek zamanına 15 dakika kala yağlayın ve ızgaraya yerleştirin. Kurutmadan pişirin. Servis tabağına alarak yanlarına patates kızartması veya aynı ızgarada pişirilmiş domates dilimleri ve yeşil biberlerle servis edin.
AFIYET OLSUN...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.chatlakforum.benimforum.biz/
muzur_kedi
S.Mod
S.Mod
muzur_kedi


Kadın Mesaj Sayısı : 1759
Yaş : 32
Ruh Halim : KöFTeLer / Kepaplar Asik10
Kayıt tarihi : 31/05/08


Başarı:
KöFTeLer / Kepaplar Left_bar_bleue900/1000KöFTeLer / Kepaplar Empty_bar_bleue  (900/1000)
Rep Puanı:
KöFTeLer / Kepaplar Left_bar_bleue510/1500KöFTeLer / Kepaplar Empty_bar_bleue  (510/1500)

KöFTeLer / Kepaplar Empty
MesajKonu: Geri: KöFTeLer / Kepaplar   KöFTeLer / Kepaplar Icon_minitimePerş. Haz. 12, 2008 2:39 pm

KöFTeLer / Kepaplar Kofmf0

TEPSI KÖFTESI

Malzemeler

• Yarım kg. Dana Kıyma
• 3 adet Domates
• 1 adet Soğan
• 2 demet Maydanoz
• 4 diş Sarımsak
• 3 çorba kaşığı Sirke
• 1 çorba kaşığı Şeker
• 1 çorba kaşığı Zeytin yağ
• 4 çorba kaşığı Kaşar Rendesi
• 2 dilim Ekmek
• 1 adet Yumurta Akı
• 2 tatlı kaşığı Kekik
• Tuz ve Karabiber

Hazirlanisi

Bir tavada ince ince doğranmış soğanları, domatesleri, dövülmüş sarımsakları, sirkeyi, toz şekeri, tuzu ve karabiberi 5 dk. kadar kaynatın. Bu karışımı kaşıkla ezin ve ikiye ayırın. Kıymayı, yumurta akını, peynir rendesini, tuzu,karabiberi, ince ince kıyılmış maydanozları ufalanmış ekmekleri, domatesli sosun yarısını karıştırıp köfte haline getirin. Fırın tepsisine irice yapmış olduğunuz köfteleri dizin. Üzerlerine yarsını ayırdığınız domatesli sosu dökün. En üst kata da rendelenmiş kaşar peynirleri serpin. Tepsi köftesini fırında 45 dk. kadar pişirip servis yapın.
AFIYET OLSUN...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.chatlakforum.benimforum.biz/
muzur_kedi
S.Mod
S.Mod
muzur_kedi


Kadın Mesaj Sayısı : 1759
Yaş : 32
Ruh Halim : KöFTeLer / Kepaplar Asik10
Kayıt tarihi : 31/05/08


Başarı:
KöFTeLer / Kepaplar Left_bar_bleue900/1000KöFTeLer / Kepaplar Empty_bar_bleue  (900/1000)
Rep Puanı:
KöFTeLer / Kepaplar Left_bar_bleue510/1500KöFTeLer / Kepaplar Empty_bar_bleue  (510/1500)

KöFTeLer / Kepaplar Empty
MesajKonu: Geri: KöFTeLer / Kepaplar   KöFTeLer / Kepaplar Icon_minitimePerş. Haz. 12, 2008 2:39 pm

Ekşili Köfte...

Pratik ve kolay bir şekilde Ekşili Köfte için tarif

MALZEMELER
1 buçuk kg kemikli kuzu budu
1 su bardağı barbunya fasulye
250 gr ince bulgur
1 su bardağı nohut
2 adet domates
2 baş soğan
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağ
4 dal ekşi sumak
250 gr yağsız kıyma
1/2 demet maydanoz , kıyılmış
kırmızı biber
kuru nane
tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Eti, bir baş soğanla kavrulup ağır ateşte pişirin. Diğer yanda akşamdan ıslattığınız barbunya fasulye ve nohutu da ayn ayn pişirin. Dört dal ekşi sumağı yıkayıp bir kaseye koyun ve üzerine sıcak su ilave edip, bir saat kadar bekletin. Sumak yerine limon da kullanabilirsiniz. Bu arada yağsız kıyma, bir soğanın rendesi, bulgur, iki yumurta, tuz, karabiber, kırmızı biber,maydanoz ve nane koyup, azar azar su ilave ederek iyice yoğrun. Bulgurlar da biraz yumuşadığında 2çorba kaşığı un ilave edip, yoğurun . Elinizi ıslatıp, bu hamurdan azar azar koparıp, fındık büyüklüğünde köfteler yapın.
Haşlanmış et, nohut ve fasulyeyi büyükçe bir tencereye suları ile birlikte koyup, kaynatın. Hazırladığınız köfteleri içine atın, köfteler piştiğinde ıslattığınız sumağın suyu süzüp, ilave edin. İki çorba kaşığı tereyağında kabuklarını soyup, küp küp doğradığınız 2 domatesi pişirin, yemeğin üzerinde gezdirin. Sıcak servis yapın
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.chatlakforum.benimforum.biz/
muzur_kedi
S.Mod
S.Mod
muzur_kedi


Kadın Mesaj Sayısı : 1759
Yaş : 32
Ruh Halim : KöFTeLer / Kepaplar Asik10
Kayıt tarihi : 31/05/08


Başarı:
KöFTeLer / Kepaplar Left_bar_bleue900/1000KöFTeLer / Kepaplar Empty_bar_bleue  (900/1000)
Rep Puanı:
KöFTeLer / Kepaplar Left_bar_bleue510/1500KöFTeLer / Kepaplar Empty_bar_bleue  (510/1500)

KöFTeLer / Kepaplar Empty
MesajKonu: Geri: KöFTeLer / Kepaplar   KöFTeLer / Kepaplar Icon_minitimePerş. Haz. 12, 2008 2:40 pm

PATLICAN KÖFTESİ

* 5 adet patlıcan
* 2 bardak zeytinyağı
* 3 adet yumurta
* 2 fincan kaşar rendesi
* 1 demet maydanoz
* 3 kaşık tereyağı
* 1 fincan un
* 2 fincan süt
* 2 adet limon
* tuz

Yapılışı: Patlıcanları kızgın ateşte közleyin. Kabuklarını soyup, unlu limonlu su içine koyup bir kenara bırakın.

Bir tencere içine tereyağı koyup eritin. içine un katıp pembeleşmesini bekleyin. Daha sonra yavaş yavaş süt ilave edin. Koyu kıvama gelince ateşten indirin.

Sırayla kaşar,yumurta, tuz, kıyılmış maydanoz ve tuzlu sudaki patlıcanı avuçlarınızla iyice sıkarak katın. 5 dakika çatal veya telle karıştırın. Soğuk bir yerde birkaç saat bırakın. Soğuyup sertleşen patlıcanı karışımı küçük parçalara ayırıp parmak biçimi haline getirin. Ve kızgın yağda pişirip servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.chatlakforum.benimforum.biz/
 
KöFTeLer / Kepaplar
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Eğlence, Mizah ve Her Telden :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin:  
Yetkinforum.com | ©phpBB | Bedava yardımlaşma forumu | Suistimalı göstermek | Son tartışmalar