Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
Forum İstatistik
Forum Saphira'ya Hoşgeldin; Misafir
Senin Toplam 0 Mesajın Var.
Perş. Ocak 01, 1970 Tarihinden Beri Bizimlesin
Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01, 1970
Son Üyemiz : https://forumsaphira.yetkin-forum.com/u157

5824 Gündür yayındayız
2162 Konumuz var
9233 Mesaj gönderildi
Senden İyi Olmasın 155 Kullanıcımız Var
Saat Kaç?
En son konular
» kısacaa ßhenn :)
TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Icon_minitimeCuma Ara. 31, 2010 4:52 pm tarafından ilkerarslan

» Yine Yeniden Saphira' 10
TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Icon_minitimeÇarş. Ekim 06, 2010 1:26 pm tarafından AdminCem

» herkese selamlar .)
TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Icon_minitimeÇarş. Ekim 06, 2010 12:50 am tarafından AdminCem

» evet ben yeniyim (:
TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Icon_minitimeÇarş. Ekim 06, 2010 12:50 am tarafından AdminCem

» - ******ün Hayatı Anıları ****** resimleri yazıları -
TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Icon_minitimeÇarş. Eyl. 29, 2010 4:02 pm tarafından rtnrtn

» EmRe ayDıN fotoLaRı 2...
TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Icon_minitimeÇarş. Haz. 23, 2010 7:05 pm tarafından matraq.xD

» kaLan sağLaR seNin oLsuN..(RESİMLİ)
TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Icon_minitimeÇarş. Haz. 23, 2010 7:03 pm tarafından matraq.xD

» Bu keZ anLadım ( resımLı)
TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Icon_minitimeÇarş. Haz. 23, 2010 7:03 pm tarafından matraq.xD

» içecek şişelernden sanat..
TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Icon_minitimeÇarş. Haz. 23, 2010 6:58 pm tarafından matraq.xD

» yumuRta kabukLaRına bakıNn süpeRr bnce ;)
TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Icon_minitimeÇarş. Haz. 23, 2010 6:57 pm tarafından matraq.xD

En iyi yollayıcılar
muzur_kedi
TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Vote_lcapTatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Voting_barTatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Vote_rcap 
AdminCem
TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Vote_lcapTatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Voting_barTatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Vote_rcap 
*ßOnNy--girL*
TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Vote_lcapTatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Voting_barTatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Vote_rcap 
ßüshRa
TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Vote_lcapTatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Voting_barTatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Vote_rcap 
ßaTeRiST DeN!Ss
TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Vote_lcapTatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Voting_barTatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Vote_rcap 
saphira_smge
TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Vote_lcapTatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Voting_barTatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Vote_rcap 
Angelic Girl
TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Vote_lcapTatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Voting_barTatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Vote_rcap 
PeSiMiST_SaGoPa_KaJMeR
TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Vote_lcapTatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Voting_barTatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Vote_rcap 
baqtery
TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Vote_lcapTatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Voting_barTatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Vote_rcap 
JeLibon
TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Vote_lcapTatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Voting_barTatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Vote_rcap 
Program İndir
Spor Haberleri
Anket
Yeni Tema Ve Arkaplanımız Nasıl???
Süper Ötesi
TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Vote_lcap67%TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Vote_rcap
 67% [ 2 ]
Öğğ İğrenç
TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Vote_lcap0%TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Vote_rcap
 0% [ 0 ]
Ne İyi Ne Kötü Fifty Fifty
TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Vote_lcap33%TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Vote_rcap
 33% [ 1 ]
Toplam Oylar : 3
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
Adminle İletişim
Destekleyenler
free forum
Sitemizi Destekle
https://forumsaphira.yetkin-forum.com/tell_friend.forum?f
Facebook Ekle
Cem Agirgez

Kartınızı Oluşturun
Istatistikler
Toplam 155 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: ilkerarslan

Kullanıcılarımız toplam 9233 mesaj attılar bunda 2162 konu

 

 TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
muzur_kedi
S.Mod
S.Mod
muzur_kedi


Kadın Mesaj Sayısı : 1759
Yaş : 32
Ruh Halim : TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Asik10
Kayıt tarihi : 31/05/08


Başarı:
TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Left_bar_bleue900/1000TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Empty_bar_bleue  (900/1000)
Rep Puanı:
TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Left_bar_bleue510/1500TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Empty_bar_bleue  (510/1500)

TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Empty
MesajKonu: TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar   TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Icon_minitimePerş. Haz. 12, 2008 2:04 pm

İKİ RENK KURABİYE
malzemeler:
2 adet yumurta
1 su bar. pudra şekeri
250 gr. oda sıcaklığında margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
2 çorba kaş. kakao

hazırlanışı: $erin bir kapta yumurtaları,pudra şekerini,margarini,kabartma tozunu,vanilyayı ve unu iyice yoğurun.Hazırladığınız hamurun yarısını ayırın.Ayırdığınız hamura kakaoyu ekleyin ve 15-20 dk. dinlendirin.Merdaneyle iki hamuru da dikdörtgen biçiminde ayrı ayrı açın.Daha sonra ikisini üstüste koyup rulo yapın.Elinizle rulodan bezeler kopararak şekil verin ve yağladığınız tepsiye dizin.önce kızgın fırına koyun daha sonra fırının derecesini 130-150 ye düşürün.yarım saat pişirin.

afiyet olsun canlarıımm =)


TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar 3yildizgp5ee1TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar 3yildizgp5ee1TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar 3yildizgp5ee1TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar 3yildizgp5ee1

BrÜksel Muhallebİsİ

Gereçler:
Muhallebisi için:
5 su bardağı süt
3 kahve fincanı şeker
2 kahve fincanı un
150 gr margarin
1 paket vanilya
çikolata sosu için:
1,5 kahve fincanı süt
2 çorba kaşığı kakao(silme)
2 çorba kaşığı şeker
1 yumurta sarısı

Yapılışı:
Yapılışı: muhallebiyi yapmak için 2 fincan un,3 fincan toz şeker,1 paket vanilya bir tencerede karıştırılır, üzerine 5 bardak sütü ilave edip orta ateşte pişirilir.kaynamaya başladıktan sonra 150 gr margarin de ilave edilerek pişirmeye devam edilir.muhallebi iyice koyulaşınca ateşten alınır ve bir müddet soğumaya bırakılır.bu arada çikolata sosunu hazırlamak için;küçük bir tencereye çikolata sosu malzemeleri konur ve orta ateşte iyice koyulaşıncaya dek pişirilir.Ilıklaşan muhallebi mikserle 10 dakika kadar çırpılır ve arzuya göre büyük cam bir kaba ya da küçük kaselere konur.muhallebinin üzerine de çikolata sosları döküldükten sonra bir gece buzdolabında bekletilir.


afiyet olsuun
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.chatlakforum.benimforum.biz/
muzur_kedi
S.Mod
S.Mod
muzur_kedi


Kadın Mesaj Sayısı : 1759
Yaş : 32
Ruh Halim : TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Asik10
Kayıt tarihi : 31/05/08


Başarı:
TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Left_bar_bleue900/1000TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Empty_bar_bleue  (900/1000)
Rep Puanı:
TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Left_bar_bleue510/1500TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Empty_bar_bleue  (510/1500)

TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Empty
MesajKonu: Geri: TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar   TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Icon_minitimePerş. Haz. 12, 2008 2:19 pm

Çilek reçelli rulo

Reçelli rulo
KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
PİŞME SÜRESİ: 15 dk
Malzemeler:


3 yumurta

1 su bardağı pudraşeker

2 kahve fincanı un

6 çorba kaşığı vişne veya çilek reçeli

Hazırlanışı:
* Fırını 220 dereceye ayarlayıp ısıtın. Yumurtaları ısıya dayanıklı bir cam bir kâseye kırın. Bu kâsenin üzerine oturabileceği bir başka içi kaynar su dolu kabı ocağa yerleştirin. Kısık ateşte su kaynarken üzerine cam kâseyi yerleştirip (buharını alacak şekilde) yumurtaları mikserle köpük köpük olana kadar çırpın. Pudraşeker ekleyip koyulaşana ve beyaz krema rengini alana kadar çırpın. Kâseyi buharın üzerinden alıp unu ekleyin ve tahta kaşıkla iyice karıştırarak yedirin.

* 20X30 cm ebadında dikdörtgen bir kalıbın dibini ve kenarlarını yağlı kâğıtla kaplayın. Hamuru boşaltıp yayın. Sıcak fırına verip pembeleşene kadar pişirin. Tezgâha bir mutfak bezi serip üzerine geniş bir yağlı kâğıt yayın. Pandispanya soğuyunca kalıbı ters çevirip hazırladığınız yağlı kâğıdın üzerine çıkarın. Pandispanyanın üzerindeki pişirme kâğıdını yavaşça kaldırın. Alttaki yağlı kâğıtla beraber pandispanyayı rulo yaparak dikkatlice sarıp bırakın.

* Pandispanyanın yüzeyini reçelle kaplayın. Yine aynı yöne doğru sarıp rulo yapın ve aynı kâğıda sıkıca sarıp 1-2 saat kadar bekletin. Kâğıdı alıp üzerine pudraşeker serpin. Dilimleyip servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.chatlakforum.benimforum.biz/
muzur_kedi
S.Mod
S.Mod
muzur_kedi


Kadın Mesaj Sayısı : 1759
Yaş : 32
Ruh Halim : TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Asik10
Kayıt tarihi : 31/05/08


Başarı:
TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Left_bar_bleue900/1000TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Empty_bar_bleue  (900/1000)
Rep Puanı:
TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Left_bar_bleue510/1500TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Empty_bar_bleue  (510/1500)

TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Empty
MesajKonu: Geri: TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar   TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Icon_minitimePerş. Haz. 12, 2008 2:20 pm

TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Sekerpare

ŞEKERPARE

malzemeler:


şekerpare için:
1 paket margarin, oda sıcaklığında
1 su bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
2 yumurta
4 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu


şerbeti için:
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım limonun suyu


üzerlerine:
fındık içi

Şekerparelerin hazırlanması:
1. 1 paket yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. (unu her zamanki gibi azar azar ekleyin.)

2. Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp hafif düzleyin. Hepsini tepsiye dizip üzerlerine birer fındık yerleştirin.

3. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Şerbetin hazırlanması:
1. 3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu küçük bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatın.

2. Ateşten alıp ılıtın.

3. Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin. 3 dakika sonunda ılık olan şerbeti (püf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı) şekerparelerin üzerine gezdirin.

4. Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin.

Afiyet olsun bensiz yerseniz bogazinizda dursun lol!
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.chatlakforum.benimforum.biz/
muzur_kedi
S.Mod
S.Mod
muzur_kedi


Kadın Mesaj Sayısı : 1759
Yaş : 32
Ruh Halim : TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Asik10
Kayıt tarihi : 31/05/08


Başarı:
TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Left_bar_bleue900/1000TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Empty_bar_bleue  (900/1000)
Rep Puanı:
TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Left_bar_bleue510/1500TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Empty_bar_bleue  (510/1500)

TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Empty
MesajKonu: Geri: TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar   TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Icon_minitimePerş. Haz. 12, 2008 2:22 pm

TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar B6nb

Çikolatalı Pasta

Yoğun çikolata tadı sevenlerin beğeneceğine eminim...!

19-22 çapında kalıp için
Malzemeler:

140 gr tereyağı (oda ısısında)
250 gr ince toz şeker
bir paket vanilya
2 yumurta
220 gr un
2 kahve kaşığı kabartma tozu
3/4 kahve kaşığı karbonat
60 gr kakao
210 ml buttermilch (Buttermilk)
Arasına:

kayısı veya şeftali reçeli
Üzerine:

100 ml süt kreması
100 gr bitter çikolata
ayrıca büyük bir parça sütlü çikolata
Hazırlanışı:

Fırını 180 dereceye ısıtın. Kalıbı yağlayıp dibine yağlı kağıt döşeyin.
Tereyağı, vanilya ve şekeri krema kıvamında puf puf olana kadar mikserle çırpın (başka bir tabir bulamadım). Teker teker yumurtaları ilave edip çırpmaya devam edin. Birlikte elediğiniz un, kabartma tozu, karbonat ve kakaoyu üç kerede, bi buttermilch bi unlu karışım olmak kaydıyla ekleyerek çırpın.
Karışımı kalıba boşaltıp fırına sürün. 1 saat kadar pişirin, emin olmak için bıçak batırarak kontrol edebilirsiniz. Fırından çıkardıktan en az 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve iyice soğutun.
Keki üçe kesip aralarına reçel sürün. Üzerinede kremayla birlikte benmari usulü erittiğiniz bitter çikolatayı sürün. Süslemek için sütlü çikolatayı yine benmari usulü eritip üzerine gezdirin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.chatlakforum.benimforum.biz/
muzur_kedi
S.Mod
S.Mod
muzur_kedi


Kadın Mesaj Sayısı : 1759
Yaş : 32
Ruh Halim : TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Asik10
Kayıt tarihi : 31/05/08


Başarı:
TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Left_bar_bleue900/1000TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Empty_bar_bleue  (900/1000)
Rep Puanı:
TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Left_bar_bleue510/1500TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Empty_bar_bleue  (510/1500)

TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Empty
MesajKonu: Geri: TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar   TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Icon_minitimePerş. Haz. 12, 2008 2:23 pm

TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Kahveli_kurabiye

KAhveLi kuRAbiye
Malzemeler : (40 adet)

yarim paket oda sıcaklığında margarin
2 adet yumurta ( 1 yumurtanın akını üzeri için ayırın)
1 su bardağı toz seker
1 çorba kasığı dolusu neskafe
1 paket kabartma tozu
3 çorba kasığı süt
3 su bardağı un
Üzerine:

1 su bardağı fındık yada ceviz
Yapılısı:

margarini, sekeri, yumurtaları ( 1 adet yumurtanın beyazını ayırın), sütü bir kabin içinde elinizle karıştırın.
Daha sonra 2 su bardağı un, kabartma tozunu , kahveyi yavaş yavaş bu karışıma karıştırın. Halen hamuru çok cıvık. Elinize kalan 1 su bardağı undan bir kısmını dökün ve elinizdeki hamurları kaptaki hamura katin. Böylece kalan unu hamura karıştırırken elinize hamur yapışıp kalmayacaktır. Yavaş yavaş kalan unuda hamura yedirin. Halen hamuru un almak ister. fakat daha fazla un katarsanız kaya gibi sert kurabiyeleriniz olur.
Hamurdan cevizden çok az küçük parçalar koparıp önce yumurta akına daha sonra fındığa bulayıp yağlı kağıt serilmiş yada yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin.hamurları koparıp yuvarlarken ara ara elinizi unlayın . Böylece yapışmaz. (normalde kurabiye hamurlarında süt yoktur. o yüzden elinize yapışmaz. Bu tarifte var. O yüzden elinize yapışır.)
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kabarıp üzerleri kızarana kadar (20-25 dakika kadar) pişirin.
Fırın tepsisinde 15 dakika kadar soğuttuktan sonra tepsiden alin.

Afiyet olsun.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.chatlakforum.benimforum.biz/
muzur_kedi
S.Mod
S.Mod
muzur_kedi


Kadın Mesaj Sayısı : 1759
Yaş : 32
Ruh Halim : TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Asik10
Kayıt tarihi : 31/05/08


Başarı:
TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Left_bar_bleue900/1000TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Empty_bar_bleue  (900/1000)
Rep Puanı:
TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Left_bar_bleue510/1500TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Empty_bar_bleue  (510/1500)

TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Empty
MesajKonu: Geri: TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar   TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Icon_minitimePerş. Haz. 12, 2008 2:26 pm

TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Ispanakli_kek2

ISPANAKLI KEK


Malzemeler:

2 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
yarım su bardağı sıvı yağ
200 gr ıspanak ( püre halinde yarım su bardağı)
Üzerine:

1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Yapılışı:

Ispanakları yıka ve doğra. Tavada suyunu salana kadar kavur. Püre haline getirmek için rondodan geçir. Yada derin bir kabın içinde mikserle püre haline gelesiye kadar çırp.
1 paket krem şantiyi süt ile hazırla ve kek olasıya kadar buzdolabında beklet.
Yumurta ve şekeri iyice çırp.(4-5 dakika kadar)
Sonra içine yağ, vanilya, kabartmatozu, ıspanak püresi ve unu ekleyip karıştır.
Yağlanmış ve tabanına yağlı kağıt konmuş tepsiye dök.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişir. ( pişip pişmediğini kürdan ile kontrol et)
Kıyılarını kes. (yuvarlak, kare vs.)
Kıyılarını robotta un şeklinde kıy.
Hazırlanmış olan krem şantiyi kekin üzerine sür.(kekin soğuk olması gerekir)
Un haline getirilmiş kek parçacıklarını üzerine serp.

TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Ispanakli_kek1

Kekin tadında birincisi ıspanak hiç yok. Yani ıspanağı çok severim bir deniyeyim derseniz bence denemeyin. Böyle bir tat alamazsınız. İkincisi keki sünger kek gibi oldukca yumuşak. Özel günlerde sevdiklerine bir sürpriz yapmak isteyenlere tavsiye ederim
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.chatlakforum.benimforum.biz/
muzur_kedi
S.Mod
S.Mod
muzur_kedi


Kadın Mesaj Sayısı : 1759
Yaş : 32
Ruh Halim : TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Asik10
Kayıt tarihi : 31/05/08


Başarı:
TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Left_bar_bleue900/1000TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Empty_bar_bleue  (900/1000)
Rep Puanı:
TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Left_bar_bleue510/1500TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Empty_bar_bleue  (510/1500)

TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Empty
MesajKonu: Geri: TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar   TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Icon_minitimeÇarş. Tem. 30, 2008 5:48 pm

bulbul konagi tatlisi

2 adet yumurta
yarim paket margarin (125 gr )
3 corba kasigi yogurt
1 corba kasigi sirke
1 cay bardagi sivi yag
1 paket kabartma tozu
aldigi kadar un

serbet icin :
3 su bardagi seker
3 su bardagi su


yapilisi:
serbet yapilir ve sogumaya birakilir.
bir kaba margarin eritilip sogumaya birakilir,
yumurta,yogurt ,sirke, sivi yag, kabartma tozu ve sogutulan marmarin alabildigince un konulur ve kulak memesi yumusakliginda yogrulur.
elde edilen hamur duz zeminde kalinca acilir ve bir cay bardagiylayuvarlaklar kesilir ve ayni islem tekrar edilir ve 2 inci islemde hamurlarin ortasini kucuk bir sise kapagiyla kesilir.
simit seklini alan hamurlari ilk kestiginiz hamurlarin uzerine konulur.boyle devam edilir.
havuz sekli alan hamurlarin ortasina 3 er tane findik veya ceviz konulur, yaglanmis tepsiye dizilir , onceden isitilmis orta hareretli firinda hafif pembelesinceye kadar pisirilir.
cikarilinca soguk serbet uzerine dokulur soguduktan sonra uzerini krema ile susleyebilirsiniz tabiki bu istege gore.
afiyet olsun

alıntıdır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.chatlakforum.benimforum.biz/
muzur_kedi
S.Mod
S.Mod
muzur_kedi


Kadın Mesaj Sayısı : 1759
Yaş : 32
Ruh Halim : TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Asik10
Kayıt tarihi : 31/05/08


Başarı:
TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Left_bar_bleue900/1000TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Empty_bar_bleue  (900/1000)
Rep Puanı:
TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Left_bar_bleue510/1500TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Empty_bar_bleue  (510/1500)

TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Empty
MesajKonu: Geri: TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar   TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Icon_minitimeÇarş. Tem. 30, 2008 5:49 pm

KABAK TATLISI

Malzemeler ; 6 kişi için

2 Kg Bal Kabağı

1 Kg Toz Şeker

Süslemek için Ceviz




Kabağı bütün aldıysanız dilimleyip kabuklarını soyarak geniş bir kapta
şekerle örterek bir kaç saat bekletin. Kabuklarını soyup hazırlamak biraz zor
olduğundan dilimlenmiş olarak satılanlardan almanızı öneririm.

Bekleme süresi sonunda sulanmış olan kabakları hiç su koymadan kısık ateşte ağır ağır pişirin. Yumuşayınca ateşi kapatıp soğumaya bırakın.

Servis sırasında üzerini dövülmüş cevizle süsleyin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.chatlakforum.benimforum.biz/
AdminCem
Site Kurucusu
Site Kurucusu
AdminCem


Erkek Mesaj Sayısı : 1554
Ruh Halim : TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Manyak10
Kayıt tarihi : 29/05/08


Başarı:
TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Left_bar_bleue1000/1000TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Empty_bar_bleue  (1000/1000)
Rep Puanı:
TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Left_bar_bleue944/1500TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Empty_bar_bleue  (944/1500)

TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Empty
MesajKonu: Geri: TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar   TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Icon_minitimeÇarş. Tem. 30, 2008 7:10 pm

offf canımm çektii şerefsizimm hee varmıı yapcakk bana Very Happy
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://forumsaphira.yetkin-forum.com
muzur_kedi
S.Mod
S.Mod
muzur_kedi


Kadın Mesaj Sayısı : 1759
Yaş : 32
Ruh Halim : TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Asik10
Kayıt tarihi : 31/05/08


Başarı:
TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Left_bar_bleue900/1000TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Empty_bar_bleue  (900/1000)
Rep Puanı:
TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Left_bar_bleue510/1500TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Empty_bar_bleue  (510/1500)

TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Empty
MesajKonu: Geri: TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar   TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar Icon_minitimePerş. Tem. 31, 2008 7:15 pm

aaa cem sen ıstıycende yapmıycaz ayıpsın Very Happy:P
hngısı ıstedı canın Very Happy
bn yapım dcm ama getırene kadar baya yol vaar Very Happy Razz
ama oLsun dusunce yeter dıme Razz
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.chatlakforum.benimforum.biz/
 
TatLiLar / KurabiyeLer / PastaLar
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Eğlence, Mizah ve Her Telden :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin:  
Yetkinforum.com | Müzik | Rock, Punk, Alternatif | ©phpBB | Bedava yardımlaşma forumu | Suistimalı göstermek | Son tartışmalar