İKİ RENK KURABİYE malzemeler: 2 adet yumurta 1 su bar. pudra şekeri 250 gr. oda sıcaklığında margarin 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Aldığı kadar un 2 çorba kaş. kakao
hazırlanışı: $erin bir kapta yumurtaları,pudra şekerini,margarini,kabartma tozunu,vanilyayı ve unu iyice yoğurun.Hazırladığınız hamurun yarısını ayırın.Ayırdığınız hamura kakaoyu ekleyin ve 15-20 dk. dinlendirin.Merdaneyle iki hamuru da dikdörtgen biçiminde ayrı ayrı açın.Daha sonra ikisini üstüste koyup rulo yapın.Elinizle rulodan bezeler kopararak şekil verin ve yağladığınız tepsiye dizin.önce kızgın fırına koyun daha sonra fırının derecesini 130-150 ye düşürün.yarım saat pişirin.
afiyet olsun canlarıımm =)
BrÜksel Muhallebİsİ
Gereçler: Muhallebisi için: 5 su bardağı süt 3 kahve fincanı şeker 2 kahve fincanı un 150 gr margarin 1 paket vanilya çikolata sosu için: 1,5 kahve fincanı süt 2 çorba kaşığı kakao(silme) 2 çorba kaşığı şeker 1 yumurta sarısı
Yapılışı: Yapılışı: muhallebiyi yapmak için 2 fincan un,3 fincan toz şeker,1 paket vanilya bir tencerede karıştırılır, üzerine 5 bardak sütü ilave edip orta ateşte pişirilir.kaynamaya başladıktan sonra 150 gr margarin de ilave edilerek pişirmeye devam edilir.muhallebi iyice koyulaşınca ateşten alınır ve bir müddet soğumaya bırakılır.bu arada çikolata sosunu hazırlamak için;küçük bir tencereye çikolata sosu malzemeleri konur ve orta ateşte iyice koyulaşıncaya dek pişirilir.Ilıklaşan muhallebi mikserle 10 dakika kadar çırpılır ve arzuya göre büyük cam bir kaba ya da küçük kaselere konur.muhallebinin üzerine de çikolata sosları döküldükten sonra bir gece buzdolabında bekletilir.
afiyet olsuun
muzur_kedi S.Mod
Mesaj Sayısı : 1759 Yaş : 32 Ruh Halim : Kayıt tarihi : 31/05/08
Hazırlanışı: * Fırını 220 dereceye ayarlayıp ısıtın. Yumurtaları ısıya dayanıklı bir cam bir kâseye kırın. Bu kâsenin üzerine oturabileceği bir başka içi kaynar su dolu kabı ocağa yerleştirin. Kısık ateşte su kaynarken üzerine cam kâseyi yerleştirip (buharını alacak şekilde) yumurtaları mikserle köpük köpük olana kadar çırpın. Pudraşeker ekleyip koyulaşana ve beyaz krema rengini alana kadar çırpın. Kâseyi buharın üzerinden alıp unu ekleyin ve tahta kaşıkla iyice karıştırarak yedirin.
* 20X30 cm ebadında dikdörtgen bir kalıbın dibini ve kenarlarını yağlı kâğıtla kaplayın. Hamuru boşaltıp yayın. Sıcak fırına verip pembeleşene kadar pişirin. Tezgâha bir mutfak bezi serip üzerine geniş bir yağlı kâğıt yayın. Pandispanya soğuyunca kalıbı ters çevirip hazırladığınız yağlı kâğıdın üzerine çıkarın. Pandispanyanın üzerindeki pişirme kâğıdını yavaşça kaldırın. Alttaki yağlı kâğıtla beraber pandispanyayı rulo yaparak dikkatlice sarıp bırakın.
* Pandispanyanın yüzeyini reçelle kaplayın. Yine aynı yöne doğru sarıp rulo yapın ve aynı kâğıda sıkıca sarıp 1-2 saat kadar bekletin. Kâğıdı alıp üzerine pudraşeker serpin. Dilimleyip servis yapın.
muzur_kedi S.Mod
Mesaj Sayısı : 1759 Yaş : 32 Ruh Halim : Kayıt tarihi : 31/05/08
şekerpare için: 1 paket margarin, oda sıcaklığında 1 su bardağı pudra şekeri 4 yemek kaşığı irmik 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 2 yumurta 4 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu
şerbeti için: 3 su bardağı şeker 4 su bardağı su yarım limonun suyu
üzerlerine: fındık içi
Şekerparelerin hazırlanması: 1. 1 paket yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. (unu her zamanki gibi azar azar ekleyin.)
2. Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp hafif düzleyin. Hepsini tepsiye dizip üzerlerine birer fındık yerleştirin.
3. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Şerbetin hazırlanması: 1. 3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu küçük bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatın.
2. Ateşten alıp ılıtın.
3. Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin. 3 dakika sonunda ılık olan şerbeti (püf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı) şekerparelerin üzerine gezdirin.
4. Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin.
Afiyet olsun bensiz yerseniz bogazinizda dursun
muzur_kedi S.Mod
Mesaj Sayısı : 1759 Yaş : 32 Ruh Halim : Kayıt tarihi : 31/05/08
Yoğun çikolata tadı sevenlerin beğeneceğine eminim...!
19-22 çapında kalıp için Malzemeler:
140 gr tereyağı (oda ısısında) 250 gr ince toz şeker bir paket vanilya 2 yumurta 220 gr un 2 kahve kaşığı kabartma tozu 3/4 kahve kaşığı karbonat 60 gr kakao 210 ml buttermilch (Buttermilk) Arasına:
kayısı veya şeftali reçeli Üzerine:
100 ml süt kreması 100 gr bitter çikolata ayrıca büyük bir parça sütlü çikolata Hazırlanışı:
Fırını 180 dereceye ısıtın. Kalıbı yağlayıp dibine yağlı kağıt döşeyin. Tereyağı, vanilya ve şekeri krema kıvamında puf puf olana kadar mikserle çırpın (başka bir tabir bulamadım). Teker teker yumurtaları ilave edip çırpmaya devam edin. Birlikte elediğiniz un, kabartma tozu, karbonat ve kakaoyu üç kerede, bi buttermilch bi unlu karışım olmak kaydıyla ekleyerek çırpın. Karışımı kalıba boşaltıp fırına sürün. 1 saat kadar pişirin, emin olmak için bıçak batırarak kontrol edebilirsiniz. Fırından çıkardıktan en az 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve iyice soğutun. Keki üçe kesip aralarına reçel sürün. Üzerinede kremayla birlikte benmari usulü erittiğiniz bitter çikolatayı sürün. Süslemek için sütlü çikolatayı yine benmari usulü eritip üzerine gezdirin.
muzur_kedi S.Mod
Mesaj Sayısı : 1759 Yaş : 32 Ruh Halim : Kayıt tarihi : 31/05/08
yarim paket oda sıcaklığında margarin 2 adet yumurta ( 1 yumurtanın akını üzeri için ayırın) 1 su bardağı toz seker 1 çorba kasığı dolusu neskafe 1 paket kabartma tozu 3 çorba kasığı süt 3 su bardağı un Üzerine:
1 su bardağı fındık yada ceviz Yapılısı:
margarini, sekeri, yumurtaları ( 1 adet yumurtanın beyazını ayırın), sütü bir kabin içinde elinizle karıştırın. Daha sonra 2 su bardağı un, kabartma tozunu , kahveyi yavaş yavaş bu karışıma karıştırın. Halen hamuru çok cıvık. Elinize kalan 1 su bardağı undan bir kısmını dökün ve elinizdeki hamurları kaptaki hamura katin. Böylece kalan unu hamura karıştırırken elinize hamur yapışıp kalmayacaktır. Yavaş yavaş kalan unuda hamura yedirin. Halen hamuru un almak ister. fakat daha fazla un katarsanız kaya gibi sert kurabiyeleriniz olur. Hamurdan cevizden çok az küçük parçalar koparıp önce yumurta akına daha sonra fındığa bulayıp yağlı kağıt serilmiş yada yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin.hamurları koparıp yuvarlarken ara ara elinizi unlayın . Böylece yapışmaz. (normalde kurabiye hamurlarında süt yoktur. o yüzden elinize yapışmaz. Bu tarifte var. O yüzden elinize yapışır.) Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kabarıp üzerleri kızarana kadar (20-25 dakika kadar) pişirin. Fırın tepsisinde 15 dakika kadar soğuttuktan sonra tepsiden alin.
Afiyet olsun.
muzur_kedi S.Mod
Mesaj Sayısı : 1759 Yaş : 32 Ruh Halim : Kayıt tarihi : 31/05/08
2 yumurta 1.5 su bardağı toz şeker 2 su bardağı un 1 paket kabartmatozu 1 paket vanilya yarım su bardağı sıvı yağ 200 gr ıspanak ( püre halinde yarım su bardağı) Üzerine:
1 paket krem şanti 1 su bardağı soğuk süt Yapılışı:
Ispanakları yıka ve doğra. Tavada suyunu salana kadar kavur. Püre haline getirmek için rondodan geçir. Yada derin bir kabın içinde mikserle püre haline gelesiye kadar çırp. 1 paket krem şantiyi süt ile hazırla ve kek olasıya kadar buzdolabında beklet. Yumurta ve şekeri iyice çırp.(4-5 dakika kadar) Sonra içine yağ, vanilya, kabartmatozu, ıspanak püresi ve unu ekleyip karıştır. Yağlanmış ve tabanına yağlı kağıt konmuş tepsiye dök. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişir. ( pişip pişmediğini kürdan ile kontrol et) Kıyılarını kes. (yuvarlak, kare vs.) Kıyılarını robotta un şeklinde kıy. Hazırlanmış olan krem şantiyi kekin üzerine sür.(kekin soğuk olması gerekir) Un haline getirilmiş kek parçacıklarını üzerine serp.
Kekin tadında birincisi ıspanak hiç yok. Yani ıspanağı çok severim bir deniyeyim derseniz bence denemeyin. Böyle bir tat alamazsınız. İkincisi keki sünger kek gibi oldukca yumuşak. Özel günlerde sevdiklerine bir sürpriz yapmak isteyenlere tavsiye ederim
muzur_kedi S.Mod
Mesaj Sayısı : 1759 Yaş : 32 Ruh Halim : Kayıt tarihi : 31/05/08
2 adet yumurta yarim paket margarin (125 gr ) 3 corba kasigi yogurt 1 corba kasigi sirke 1 cay bardagi sivi yag 1 paket kabartma tozu aldigi kadar un
serbet icin : 3 su bardagi seker 3 su bardagi su
yapilisi: serbet yapilir ve sogumaya birakilir. bir kaba margarin eritilip sogumaya birakilir, yumurta,yogurt ,sirke, sivi yag, kabartma tozu ve sogutulan marmarin alabildigince un konulur ve kulak memesi yumusakliginda yogrulur. elde edilen hamur duz zeminde kalinca acilir ve bir cay bardagiylayuvarlaklar kesilir ve ayni islem tekrar edilir ve 2 inci islemde hamurlarin ortasini kucuk bir sise kapagiyla kesilir. simit seklini alan hamurlari ilk kestiginiz hamurlarin uzerine konulur.boyle devam edilir. havuz sekli alan hamurlarin ortasina 3 er tane findik veya ceviz konulur, yaglanmis tepsiye dizilir , onceden isitilmis orta hareretli firinda hafif pembelesinceye kadar pisirilir. cikarilinca soguk serbet uzerine dokulur soguduktan sonra uzerini krema ile susleyebilirsiniz tabiki bu istege gore. afiyet olsun
alıntıdır.
muzur_kedi S.Mod
Mesaj Sayısı : 1759 Yaş : 32 Ruh Halim : Kayıt tarihi : 31/05/08
Kabağı bütün aldıysanız dilimleyip kabuklarını soyarak geniş bir kapta şekerle örterek bir kaç saat bekletin. Kabuklarını soyup hazırlamak biraz zor olduğundan dilimlenmiş olarak satılanlardan almanızı öneririm.
Bekleme süresi sonunda sulanmış olan kabakları hiç su koymadan kısık ateşte ağır ağır pişirin. Yumuşayınca ateşi kapatıp soğumaya bırakın.
Servis sırasında üzerini dövülmüş cevizle süsleyin.
AdminCem Site Kurucusu
Mesaj Sayısı : 1554 Ruh Halim : Kayıt tarihi : 29/05/08