bulbul konagi tatlisi
2 adet yumurta
yarim paket margarin (125 gr )
3 corba kasigi yogurt
1 corba kasigi sirke
1 cay bardagi sivi yag
1 paket kabartma tozu
aldigi kadar un
serbet icin :
3 su bardagi seker
3 su bardagi su
yapilisi:
serbet yapilir ve sogumaya birakilir.
bir kaba margarin eritilip sogumaya birakilir,
yumurta,yogurt ,sirke, sivi yag, kabartma tozu ve sogutulan marmarin alabildigince un konulur ve kulak memesi yumusakliginda yogrulur.
elde edilen hamur duz zeminde kalinca acilir ve bir cay bardagiylayuvarlaklar kesilir ve ayni islem tekrar edilir ve 2 inci islemde hamurlarin ortasini kucuk bir sise kapagiyla kesilir.
simit seklini alan hamurlari ilk kestiginiz hamurlarin uzerine konulur.boyle devam edilir.
havuz sekli alan hamurlarin ortasina 3 er tane findik veya ceviz konulur, yaglanmis tepsiye dizilir , onceden isitilmis orta hareretli firinda hafif pembelesinceye kadar pisirilir.
cikarilinca soguk serbet uzerine dokulur soguduktan sonra uzerini krema ile susleyebilirsiniz tabiki bu istege gore.
afiyet olsun
alıntıdır.